Het Vergeten Kind bezorgde kwetsbare kinderen een hartverwarmende dag in de Winter Efteling

Print
Het Vergeten Kind bezorgde kwetsbare kinderen een hartverwarmende dag in de Winter Efteling

een mooie dag voor kwetsbare kinderen in de Winter Efteling. Afbeelding: Hans Verleur

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Midden-Limburg -

Op 22 december hield Stichting Het Vergeten Kind voor het eerst een geheel verzorgde dag voor kwetsbare kinderen uit heel Nederland in de Efteling. Ook kinderen uit Geleen-Sittard, Weert, Maastricht en Venray waren van de partij. Gezinnen uit Roermond werden op deze dag vergezeld door wethouder Marianne Smitsmans.

Vanuit 37 Nederlandse gemeenten vertrokken circa 1.500 kinderen met hun ouder(s) of opvoeders per Hartenhuis*-bus naar de Efteling. Ze werden vergezeld door burgemeesters en wethouders uit hun gemeente. Het Vergeten Kind organiseert deze activiteit speciaal in de decembermaand, omdat deze feestmaand voor kwetsbare kinderen een extra moeilijke periode is waarin ze zich anders, eenzaam en verdrietig voelen.

Een dag lang plezier

’s Morgens rond 10.30 uur kwamen de eerste Hartenhuis-bussen vol kinderen al het parkeerterrein op rijden, vergezeld door burgemeesters en wethouders uit hun gemeente. Na een warm welkom door Efteling-mascotte Pardoes en andere Efteling-bewoners, renden de kinderen letterlijk het park in. Voor de burgemeesters en wethouders uit de deelnemende gemeenten was er een lunch, waarna ze zich weer bij hun inwoners voegden om samen het prachtige park, dat in winterse sferen gehuld was, te verkennen.

Daphne Schreuder, hoofd Campagnes & Events van Het Vergeten Kind: “De kinderen hebben vandaag een heerlijke, onbezorgde dag gehad. Een dagje naar de Winter Efteling is voor elk kind een enorme belevenis, maar voor kwetsbare kinderen extra bijzonder. Gewoon even kind kunnen zijn, ontsnappen aan je dagelijkse zorgen en problemen en een fijne dag ervaren met je ouders. Dat de burgemeesters en wethouders ook zelf meegingen, zorgde ook nog eens voor verbondenheid tussen de gemeenten en ‘hun’ kwetsbare kinderen. En daar draait kerst toch om. Compassie en verbondenheid.”

Campagne ‘Maak een toet waar je goed mee doet’

De hartverwarmende dag is onderdeel van de landelijke kerstcampagne ‘Maak een toet waar je goed mee doet’. Het Vergeten Kind vraagt in december aandacht voor de 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland met iets waar (vrijwel) iedereen van houdt: toetjes. Speciaal voor deze campagne ontwikkelde Meester Patissier Hidde de Brabander heerlijke Hartenhuis-desserts. De recepten zijn verzameld in een kerstdessertsboekje. Het absolute klapstuk in het boekje is de Hartenhuis-taart. Naast de recepten zijn er ook recepten en verhalen te vinden van kwetsbare kinderen en van ambassadeurs Natasja Froger, Juvat Westendorp en Saar Koningsberger. Hier kun je het boekje downloaden of thuis laten bezorgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →