Roda sluit 2018 af met nederlaag bij winterkampioen Den Bosch

Print
Roda sluit 2018 af met nederlaag bij winterkampioen Den Bosch

Afbeelding: Orange Pictures/Frank van Engelen

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft de kans op de tweede periodetitel zaterdagavond danig zien slinken. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd met 2-0 verloren van FC Den Bosch.

Door de overwinning kroonde Den Bosch zich tot de verrassende winterkampioen van de eerste divisie. De met Georgische miljoenen gespekte stuntploeg neemt bovendien de koppositie van Roda over in de strijd om de tweede periodetitel.

Lees ook: Jammerlijk einde van jaar vol gemengde gevoelens

Buitenspel
Roda, dat midweeks nog vertrouwen tankte met een prima bekeroptreden tegen Ajax, begon prima aan de wedstrijd en deelde direct wat speldenprikjes uit. De grootste mogelijkheid was voor Engels, die na ongeveer twintig minuten de bal net naast het doel schoof. Na die openingsfase kwam Den Bosch steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor de klok het half uur aantikte, resulteerde dat in de openingstreffer. Novakovic bracht nog redding op een inzet van Beltrame, maar op de rebound van Blummel was de jonge doelman kansloos: 1-0.

Nog voor rust kreeg Den Bosch twee riante mogelijkheden op meer, maar Brouwers kopte eerst naast en raakte niet veel later met een schot de paal. Ook Roda was dichtbij een doelpunt, maar een rake kopbal van Remans werd afgekeurd wegens buitenspel.

Strafschop
Na een klein uur spelen kreeg Roda de volgende dreun te verwerken. Beltrame werd neergelegd in de zestien en benutte de strafschop zelf: 2-0. Roda probeerde na die tegentreffer nog wat te forceren, maar het was de thuisploeg die het meest dreigend bleef. In de slotfase namen de frustraties zienderogen toe bij de ploeg uit Kerkrade. Zo pakten een paar spelers onnodig geel en trapte trainer Robert Molenaar uit frustratie een bal tegen de dug-out. Tot overmaat van ramp vielen gedurende de wedstrijd ook nog Van Velzen en Remans uit met een blessure.

Door de nederlaag gaat Roda de winterstop in als de nummer acht van de eerste divisie.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: