Fortuna-trainer Eijer woedend over rode kaart: ‘schandalig’

Print
Fortuna-trainer Eijer woedend over rode kaart: ‘schandalig’

Afbeelding: ANP Pro Shots

/ Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Grote boosheid was er na afloop van het duel tegen Groningen (0-0) bij trainer René Eijer over de rode kaart voor Jorrit Smeets. “De scheidsrechter verpest de wedstrijd voor ons.”

De stoom kwam zaterdagavond nog net niet uit de oren van Eijer. De rode kaart net voor rust voor Jorrit Smeets was namelijk het breekpunt in het duel met Groningen. Al snel bleek dat scheidsrechter Lindhout daarmee veel te hard strafte. “Schandalig dit. Ik ben echt geen trainer die de scheidsrechter zomaar de schuld geeft, maar vandaag wel.”

Lees ook: Knokken Fortuna beloond, Sittardenaren pakken punt met tien man

Eijer was er vast van overtuigd dat Fortuna het duel met Groningen met 11 tegen 11 had gewonnen. “Die rode kaart zullen ze wel wegstrepen uiteindelijk, maar die twee punten krijgen we niet meer terug”, aldus de trainer die wel aangaf meer dan trots te zijn op zijn ploeg vanwege de manier waarop Fortuna met tien man overeind bleef.

Reactie scheidsrechter

Na bestudering van de beelden na afloop erkende de arbiter Lindhout dat het geen rood had moeten zijn. ,,Om eerlijk te zijn is het geen honderd procent rode kaart”, zei Lindhout bij FOX Sports. Het duel eindigde in 0-0.

,,In eerste instantie dacht ik aan rood, ook omdat ik de afdruk van de schoen op de knie van Memisevic kon zien. Door de snelheid waarmee Memisevic komt inglijden en zelf het duel aangaat neig ik toch meer naar een gele kaart”, gaf de scheidsrechter toe. ,,Ik kijk mezelf hier in de spiegel en zeg dat we het niet goed hebben gedaan.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot aflevering 20. Video: De Limburger