Pianojongen haalt ruim 34.000 euro op

Print
Pianojongen haalt ruim 34.000 euro op
Midden-Limburg / Maastricht / Itteren -

De 12-jarige Bas Schipper uit Veendam heeft met zijn optreden op alle stationpiano’s zeker 34.435 euro opgehaald voor zijn zieke zus en diabetespatiënten. Het streefbedrag van 5000 euro is hij hiermee ruimschoots voorbij.

Bas wilde door achter elkaar op de zestien stationspiano’s te spelen geld inzamelen voor de bestrijding van diabetes. Dat deed hij binnen 18 uur en 10 minuten. Volgens de NS heeft Bas daarmee een nieuw record gevestigd.

Lees ook: Tiener bespeelt stationspiano’s van Maastricht tot Groningen tegen diabetes

De tiener draagt de actie, waarmee hij geld ophaalt voor het Diabetes Fonds, op aan zijn zusje Laura die aan diabetes type 1 lijdt. ,,Ik hoop met het geld dat ik via deze actie ophaal ervoor te zorgen dat mijn zusje en alle andere mensen die diabetes hebben misschien wel kunnen genezen”, zei Bas voordat hij aan zijn actie begon.

De piano’s, die door iedereen bespeeld mogen worden, staan op zestien treinstations. Schipper begon zijn muzikale treinreis om 06.00 uur ‘s ochtends in Maastricht en eindigde deze rond 00.30 uur op station Groningen. Rond 15.30 uur speelde hij op het station in Utrecht, waar ook burgemeester Jan van Zanen van Utrecht aanwezig was.

,,Bas doet het supergoed voor een manneke van 12 jaar. Hij is heel relaxed en houdt de score heel goed in de gaten’’, zei een woordvoerster van de organisatie.