MVV verliest door spreekkoren ontsierd duel in De Geusselt

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren - MVV gaat met een vervelend gevoel de winterstop in. Het thuisduel tegen Cambuur ging zondagmiddadg verloren: 1-2.

De wedstrijd werd bovendien ontsierd door hardnekkige spreekkoren aan het adres van arbiter Siemen Mulder. Hij staakte de wedstrijd voor korte tijd. De scheidsrechter was de kop van Jut, omdat hij een minuut na de rust een rode kaart uitdeelde aan Xavier Mbuyamba en SC Cambuur een strafschop gaf. Maulun liet zich het buitenkansje vanaf 11 meter niet ontnemen: 0-1. Toen enkele minuten later ook de 0-2 viel, leek de wedstrijd gespeeld.

Onderkant lat
In de eerste helft waren de teams in elkaar en in zichzelf verstrikt. Het mondde uit in een slordige wedstrijd, waarin Cambuur langzaam de overhand kreeg. De grootste kans waar daarom ook voor de gasten uit Leeuwarden. Karim Rossi had Cambuur de voorsprong moeten geven na 31 minuten spelen. De aanvaller schoot de bal echter onderkant lat vanaf enkele meter voor het open doel. Twee minuten voor de rust moest Maxime Gunst de bal van de doellijn wegwerken nadat Issa Kallon veel te veel ruimte kreeg om op doel te schieten.

Dramatisch
De tweede helft begon dramatisch voor MVV. Xavier Mbuyama werd met rood van het veld gestuurd nadat hij Kallon vastpakte. Bovendien kreeg Cambuur een strafschop, die werd benut door Robin Maulun. Nog geen vijf minuten later viel de tweede treffer voor de Friezen. Een steekpass belandde bij Tyrone Conraad die alleen maar een hoek hoefde uit te kiezen.

Lees ook: Arbiter legt duel MVV na spreekkoren

De wedstrijd leek hiermee beslist. Maar een kwartier voor tijd kwam MVV met tien spelers uit het niets op 1-2. Anthony van den Hurk kopte een lange bal door en stuurde Joeri Schroijen op die manier de diepte  in. De topscorer van MVV schoot de bal beheerst binnen. De Maastrichtenaren forceerden vervolgens nog enkele mogelijkheden, maar de defensie van de gasten hield stand.

Door de nederlaag zakt MVV een plekje op de ranglijst. De Maastrichtse club staat nu elfde.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: