Slachtoffer schietpartij supporterscafé PSV is 23-jarige fan

Print
Slachtoffer schietpartij supporterscafé PSV is 23-jarige fan

Schietpartij bij het supporterscafé van PSV in Eindhoven. Afbeelding: ED/Bert Jansen

Het slachtoffer van de schietpartij bij supporterscafé van PSV in Eindhoven is een 23-jarige man uit die plaats.

Agenten die als eerste ter plaatse waren zaterdagavond verrichten eerste hulp op de man. Een tweede gewonde die geslagen werd, is een 46-jarige Eindhovenaar.

Dat heeft de politie Brabant Oost zondagmiddag bekendgemaakt. Over de toedracht van de vechtpartij die rond 20.00 uur eindigde met een schietpartij op de Vonderweg/Gagelstraat, kan de woordvoerster nog niks zeggen. Het onderzoek is nog in volle gang. Zo moeten er 40 bezoekers van het café voor de harde kern van het PSV-legioen gehoord worden. Over mogelijke daders en motieven kan de politie nog niets zeggen.

Volgens bezoekers van supporterscafé De Aftrap werd eerst het 46-jarige slachtoffer geslagen door een aantal mannen. Toen die er vandoor gingen, zouden ze zijn achtervolgd door onder andere de 23-jarige. Hij werd neergeschoten.

Lees ook: Twee gewonden bij schietpartij stadionbar PSV

Eerste hulp

Eén agent, die met zijn surveillancehond bij de wedstrijd PSV-AZ was, verleende samen met een collega en een burger eerste hulp aan de 23-jarige man. De agenten konden een knelverband aanleggen om het bloed te stelpen. Hij is waarschijnlijk in zijn lies, aan een slagader geraakt. Daarna is hij door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan niet vertellen hoe zijn toestand is. De 46-jarige plaatsgenoot is eveneens door de ziekenwagen naar het hospitaal vervoerd.

Zowel op het terrein bij De Aftrap als op de Vonderweg is tot diep in de nacht onderzoek gedaan door technische recherche. Ook bekijkt de politie alle videobeeld die er zijn. Maar getuigen die iets gezien hebben zijn ook welkom, aldus het persbericht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen