Video: ‘Rumoer met dj Roemer’ in Nieuwe Nor

Print
Heerlen / Hoensbroek / Zuid-Limburg -

Als bekende Nederlander met een zwak voor metal en zware rock wordt Emile Roemer heel af en toe gevraagd te deejayen. Zondagavond warmde de waarnemend burgemeester van Heerlen het publiek op in een uitverkochte Nieuwe Nor.

Roemer, gehuld in metal-shirt met jasje, draaide voor aanvang van concerten door Mt. Atlas, RRags en Death Alley. Die laatst band, een persoonlijke favoriet, was door de gast-dj speciaal aanbevolen tijdens een werkbezoek. ‘Goed, maar dan moet jij ook als dj optreden’, had de directeur van de Nor gezegd. Aldus geschiedde.

Roemer (56) zag in zijn jonge jaren de eerste Nederlandse concerten van trashmetalgroepen als Metallica en Slayer. Jeugdliefdes die zondagavond terugkeerden in zijn set, via klassiekers als Enter Sandman en South of Heaven. Al toonde hij zich niet eenkennig en hoorden we ook Rammstein. Het eerste half uur begon met Ace of Spades van Motörhead. Later kwamen Smell Like Teen Spirit en Paranoid van Black Sabbath voorbij.

Metalconcerten
Roemer roemt de gemoedelijke sfeer bij metalconcerten. Zijn drie broers brachten hem liefde voor blues en rock bij, vertelde hij in een interview met De Limburger. ‘Cuby and the Blizzards, Frank Zappa. Daarna ben ik meer de metal in gegaan, maar mijn smaak is veel breder. Zo ga ik ook naar North Sea Jazz en was ik lid van het bestuur van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.’

Video: ‘Rumoer met dj Roemer’ in Nieuwe Nor
Roemer voor de Nieuwe Nor. Foto: BAS QUAEDVLIEG

Wie had verwacht dat deze vijftiger een paar koffers vol lp’s en cd’s mee zou nemen, kwam bedrogen uit. Dj Roemer had genoeg aan de streamingdiensten van Spotify.

Lees ook: Metal-dj Roemer zorgt voor rumoer achter de draaitafel

Na Roemers eerste draaibeurt speelde de regionale favoriet Mt. Atlas, een band die teruggrijpt op stonerrock en grunge en daar een psychedelische draai aan geeft. Als winnaar van de Nu of Nooit competitie volgend jaar onder meer op Pinkpop staat. Een op de maat mee bewegende Emile Roemer kon het z0 te zien wel waarderen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje