Wintercircus strijkt neer in Weert

Print
Wintercircus strijkt neer in Weert

Bombardo, de levende kanonskogel. Afbeelding: Hanny Damwichers

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Op de Markt in Weert strijkt van 27 t/m 30 december voor het eerst het Weerter Wintercircus neer. Het nostalgische circus is een combinatie van kleinschalige theatervoorstellingen en interactieve circusworkshops met voorstellingen. Het evenement is gratis te bezoeken.

Wie na de kerstdagen de Markt oploopt wordt verrast door een opstelling van kleinschalige circustentjes en gedecoreerde woonwagens. In de grote tent wordt dagelijks tweemaal een voorstelling gespeeld, in de nabij geplaatste kleine tentjes kunnen bezoekers de gehele middag terecht voor korte voorstellingen. Zo kunnen bezoekers getuige zijn van Ludmilla, die transformeert tot een angstaanjagende gorilla. In een ander tentje wordt de voorstelling Bombardo gespeeld, waarbij met gevaar voor eigen leven getracht wordt één van de artiesten als levende kanonskogel af te schieten. Beide voorstellingen worden de gehele middag doorlopend gespeeld, duren ongeveer een kwartier en zijn geschikt voor de hele familie. Daarnaast staan op de Markt enkele nostalgische kramen met circusspelen opgesteld, waarbij voor kinderen leuke prijsjes klaarliggen.

Gratis workshops en voorstellingen

Dagelijks start het circus de dag met een openingsvoorstelling om 12.00 uur. Aansluitend kunnen kinderen in de grote tent deelnemen aan de continue doorlopende circusworkshops. Ouders zijn hierbij welkom. De circusworkshops duren tot 16.15 uur, waarna om 16.30 uur de dagelijkse grote voorstelling wordt gespeeld, met acrobatiek, een duo diabolo-act, een boeienkoningin en een voorshow. Kinderen die ’s middags hebben geoefend kunnen op enkele momenten deelnemen aan de voorstelling, die ongeveer in half uur duurt.

Meer info is hier te vinden.