Beesel Dementievriendelijk te gast op basisschool Het Spick

Leerlingen gingen kaarten met ouderen. © Beesel Dementievriendelijk

Kinderen bewust maken over dementie, mantelzorg en ouderdomsdepressie. Dat was het doel van het bezoek dat een afvaardiging van de werkgroep Beesel Dementievriendelijk onlangs bracht aan basisschool het Spick in Beesel.

Marcel van Lier

Het schoolbezoek maakte deel uit van het project Senior Friendly Communities, dat de genoemde thema’s onder de aandacht brengt. Fania Dassen van het Alzheimer Centrum Limburg gaf een korte presentatie over dementie. Leerlingen mochten een geheugentest doen en kregen informatie over de werking van de hersenen. Ook kregen ze gelegenheid om vragen te stellen aan een echtpaar, waarvan bij één van de partners de diagnose van Alzheimer is vastgesteld.

© Beesel Dementievriendelijk

Om het contact tussen jeugd en ouderen verder te stimuleren hebben de kinderen op twee woensdagochtenden een bezoek gebracht aan de dagopvang van het Spick. Gezamenlijk werden er in kleine groepen spellen gedaan zoals sjoelen en kaarten. Het spel uit de geheugenkoffer van de bibliotheek gaf aanleiding tot gesprekken over vroeger tijden.

Voor meer informatie over de scholenactiviteit kan contact worden opgenomen met Beesel Dementievriendelijk: dementievriendelijkbeesel@outlook.com.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal