Beesel Dementievriendelijk te gast op basisschool Het Spick

Print
Beesel Dementievriendelijk te gast op basisschool Het Spick

Leerlingen gingen kaarten met ouderen. Afbeelding: Beesel Dementievriendelijk

Reuver / Beesel -

Kinderen bewust maken over dementie, mantelzorg en ouderdomsdepressie. Dat was het doel van het bezoek dat een afvaardiging van de werkgroep Beesel Dementievriendelijk onlangs bracht aan basisschool het Spick in Beesel.

Het schoolbezoek maakte deel uit van het project Senior Friendly Communities, dat de genoemde thema’s onder de aandacht brengt. Fania Dassen van het Alzheimer Centrum Limburg gaf een korte presentatie over dementie. Leerlingen mochten een geheugentest doen en kregen informatie over de werking van de hersenen. Ook kregen ze gelegenheid om vragen te stellen aan een echtpaar, waarvan bij één van de partners de diagnose van Alzheimer is vastgesteld.

Beesel Dementievriendelijk te gast op basisschool Het Spick
Er werd ook ouderwets gesjoeld. Foto: Beesel Dementievriendelijk

Om het contact tussen jeugd en ouderen verder te stimuleren hebben de kinderen op twee woensdagochtenden een bezoek gebracht aan de dagopvang van het Spick. Gezamenlijk werden er in kleine groepen spellen gedaan zoals sjoelen en kaarten. Het spel uit de geheugenkoffer van de bibliotheek gaf aanleiding tot gesprekken over vroeger tijden.

Voor meer informatie over de scholenactiviteit kan contact worden opgenomen met Beesel Dementievriendelijk: dementievriendelijkbeesel@outlook.com.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →