Hulpactie voor Venloos gezin in nood

Monique Janssen (links) van Schuldhulpmaatje Venlo met het hulpvaardige team van Tapijtcentrum Nederland.

Monique Janssen (links) van Schuldhulpmaatje Venlo met het hulpvaardige team van Tapijtcentrum Nederland. © Schuldhulpmaatje Venlo

Met hulp van Tapijtcentrum Nederland heeft Schuldhulpmaatje Venlo een Venlose familie uit de brand geholpen. Het bedrijf levert kostenloos vloerbedekking en voorkomt daarmee dat het gezin in zijn nieuwe huis op een betonnen vloer moet gaan wonen.

Marcel van Lier

Schuldhulpmaatje helpt jaarlijks zo’n honderd inwoners van de gemeente Venlo die door schulden in de problemen zijn geraakt of meer grip willen krijgen op hun financiële situatie. Monique Janssen, één van de vrijwilligers die voor deze organisatie actief zijn, helpt het Venlose gezin dat onder meer als gevolg van gezondheidsproblemen noodgedwongen moet verhuizen maar hiervoor geen geld heeft. Het gezin zou daardoor op een betonnen vloer moeten gaan wonen, wat vanwege de gezondheidsproblematiek onwenselijk is. Janssen trok daarom de stoute schoenen aan en stapte binnen bij Tapijtcentrum Nederland, waar ze een gewillig oor vond bij bedrijfsleider Nico van Casteren. Hij bood meteen aan om de getroffen familie tegemoet te komen. Een inzamelingsactie onder de medewerkers leverde genoeg geld op om de vloer te bekostigen. De rest van het bedrag werd betaald door de hoofdvestiging van Tapijtcentrum Nederland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee