Reactor 3 Tihange op 7 januari weer in gebruik

Print
Reactor 3 Tihange op 7 januari weer in gebruik

Afbeelding: Getty Images/Vetta

Exploitant Engie Electrabel start kernreactor 3 van het Belgische Tihange op 7 januari weer op. De nucleaire waakhond FANC heeft daarvoor toestemming gegeven.

Reactor 3 is sinds 30 maart buiten bedrijf door problemen met beton in ,,een niet-nucleair deel” van het complex. Op zijn website meldt het FANC dat het de betonreparaties in het bunkergebouw van Tihange 3 heeft goedgekeurd. De nucleaire waakhond heeft nu voldoende garanties dat de reactor opnieuw op een veilige manier kan worden uitgebaat.

Tihange ligt vlak bij Luik, niet ver van de Limburgse grens. Buurlanden zijn bezorgd over de veiligheid van Tihange en de andere kerncentrale in België. Die staat in Doel, niet ver van Antwerpen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen