Angelique Hesen viert zilveren jubileum als zangeres

Angelique Hesen-Swinkels.

Angelique Hesen-Swinkels. © Angelique Music

Angelique Hesen uit Horst viert deze maand haar zilveren jubileum als solozangeres.

Marcel van Lier

Haar zangcarrière begon eind 1993 toen ze als soliste gevraagd werd door de befaamde Big Band’81 uit Venlo, waarvan ze vijf jaar lang deel uitmaakte. In die tijd begon ze ook met het opluisteren van huwelijksplechtigheden. Zang- en podiumervaring deed ze op in verschillende musical en theaterproducties en bij Oberkraïner orkest Die Kaiser Baum.

Een nieuwe uitdaging vond Angelique Hesen in 1998 bij amusementsorkest Square, waarvoor ze twaalf jaar lang de leadzang deed. In 2002 vroeg de vader van een vriendin of zij tijdens zijn uitvaart zou willen zingen. Het werd de eerste van vele uitvaarten die volgden. In 2010 heeft Angelique van haar passie haar beroep kunnen maken.

Veel voldoening haalt Angelique uit de huiskamerconcerten bij zorgafhankelijke mensen, zoals mensen met dementie, een verstandelijke beperking, langdurig zieken en mensen in de terminale (thuis)zorg.

Door het zingen heeft ze de mogelijkheid gekregen veel mensen te ontmoeten op de meest bijzondere, speciale en ontroerende momenten in hun leven. “Het is fantastisch hoeveel mensen ik op bijzondere plaatsten en momenten mag ontmoeten. Als ik niet zou zingen, zou ik dat allemaal moeten missen. En missen zou ik het zeker,” zegt ze.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee