Geen regen en kans op een zonnetje: prima wandelweer deze kerstdagen

Niet koud, nauwelijks kans op regen en een zonnetje dat zich soms laat zien. Het is deze kerstdagen prima weer om bijvoorbeeld een mooie wandeling te maken.

Redactie

Dinsdag en woensdag is het in het hele land wisselijk bewolkt. In de loop van de dag breekt vooral in de zuidelijke helft van Nederland de zon door. Er waait een zwakke wind en het wordt tussen de 5 en 8 graden. Dat meldt Weerplaza.

Voor de nachtbrakers: in het noorden kan er wat motregen vallen, maar ook daar blijft het relatief warm voor de tijd van het jaar. Vannacht kan het in het zuiden wel licht gaan vriezen, en is er kans op mist. Oppassen dus als je na het kerstdiner terug naar huis rijdt.

Tweede kerstdag begint morgen in het hele land grijs. Ook dan is het goed toeven in het zuiden, dat het meeste kans heeft op zon. Qua temperaturen wordt het hetzelfde als vannacht. Het blijft rustig en zacht.

De Alpen

Het weer in de Alpen gaat de komende dagen sterk verbeteren. Vandaag is het nog slecht met veel regen en sneeuw. Ben je op weg naar de Alpen dan moet je rekening houden met slecht weer en vertraging op de route.

Tijdens de kerstdagen zien we een duidelijke weersverbetering. Een hogedrukgebied gaat het weer in de Alpenlanden bepalen en vanuit het westen wordt het droger. In het oosten van Oostenrijk zijn op eerste kerstdag nog wel een paar buien mogelijk.

Tweede kerstdag ziet er stralend uit en dat levert met de gevallen sneeuw van de afgelopen tijd ongetwijfeld mooie plaatjes op. In de dalen kan het aanvankelijk nog wat nevelig zijn en is tot zo’n 800 meter kans op wolkenvelden. De wind is matig uit het noorden. ‘s Nachts vriest het en overdag wordt het een graad of 5. Donderdag en vrijdag blijft het prima weer voor de wintersport.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee