Paus roept op tot vrede in Jemen en Syrië

© EPA

Paus Franciscus heeft dinsdag in zijn kersttoespraak voorafgaand aan het ‘Urbi et orbi’ opgeroepen tot vrede in Syrië en Jemen.

ANP

Ook hoopt hij dat de vredesbesprekingen tussen de Palestijnen en Israël snel worden hervat.

De kerkvorst benadrukte het belang van het samenleven van mensen met verschillende nationaliteiten, culturen en religies. ,,Onze verscheidenheid schaadt niet, het betekent geen gevaar: het is veel eerder rijkdom.’’ De universele boodschap van kerst is volgens hem dat we allen broeders zijn.

Lees ook:Paus hekelt ‘hebzuchtige consument’

De paus ging onder meer in op de situatie in het door oorlog geteisterde Syrië. ,,Moge de internationale gemeenschap resoluut werken aan een politieke oplossing, zodat het Syrische volk, vooral degenen die gedwongen zijn hun eigen land te verlaten en elders hun toevlucht te zoeken, terug kunnen keren om in hun eigen land in vrede te leven,” zei Franciscus.

De paus sloot zijn kersttoespraak zoals gebruikelijk af met de zegen ,,zalig kerstfeest’’ en de zegen Urbi et orbi (voor de stad en voor de wereld).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee