Paus roept op tot vrede in Jemen en Syrië

Print
Paus roept op tot vrede in Jemen en Syrië

Afbeelding: EPA

Paus Franciscus heeft dinsdag in zijn kersttoespraak voorafgaand aan het ‘Urbi et orbi’ opgeroepen tot vrede in Syrië en Jemen.

Ook hoopt hij dat de vredesbesprekingen tussen de Palestijnen en Israël snel worden hervat.

De kerkvorst benadrukte het belang van het samenleven van mensen met verschillende nationaliteiten, culturen en religies. ,,Onze verscheidenheid schaadt niet, het betekent geen gevaar: het is veel eerder rijkdom.’’ De universele boodschap van kerst is volgens hem dat we allen broeders zijn.

Lees ook:Paus hekelt ‘hebzuchtige consument’

De paus ging onder meer in op de situatie in het door oorlog geteisterde Syrië. ,,Moge de internationale gemeenschap resoluut werken aan een politieke oplossing, zodat het Syrische volk, vooral degenen die gedwongen zijn hun eigen land te verlaten en elders hun toevlucht te zoeken, terug kunnen keren om in hun eigen land in vrede te leven,” zei Franciscus.

De paus sloot zijn kersttoespraak zoals gebruikelijk af met de zegen ,,zalig kerstfeest’’ en de zegen Urbi et orbi (voor de stad en voor de wereld).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →