Migrant (8) overlijdt na arrestatie in VS

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie © iStock

Een 8-jarige migrant uit Guatamala is een dag na zijn arrestatie door de Amerikaanse politie in de staat New Mexico overleden. Dat heeft de dienst Douane en Grensbewaking (CBP) dinsdag bekendgemaakt.

ANP

Een agent vond dat de jongen er ziek uitzag en liet hem in gezelschap van zijn vader overbrengen naar een ziekenhuis in Alamogordo, ten noorden van El Paso

Medicatie

De artsen stelden vast dat de knul gewoon griep had en koorts. Hij kreeg een antibioticum en een pijnstiller voorgeschreven. Na anderhalf uur observatie droegen ze hem weer over aan de CBP. Later op de dag gaf de jonge vluchteling over en verslechterde zijn situatie. Kort na middernacht overleed hij. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Eerder deze maand overleed al een 7-jarige meisje uit Guatemala na te zijn opgepakt in datzelfde Amerikaans-Mexicaanse grensgebied. Op kerstavond was er voor haar een wake in haar geboortedorp.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee