Vulkaan Etna veroorzaakt beving van 4.8

Print
Vulkaan Etna veroorzaakt beving van 4.8

De Etna barstte maandag plotseling uit. Afbeelding: AFP

De rommelende vulkaan Etna heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een relatief zware aardbeving veroorzaakt. Door de beving met een kracht van 4.8 raakten zeker tien mensen gewond liepen meerdere gebouwen schade op in de provincie Catania op Sicilië, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

In Fleri aan de voet van de vulkaan stortte een woning in. Twee mensen zijn door de hulpdiensten onder het puin vandaan gehaald. In Santa Venerina raakte een deel van een kerk beschadigd. In het naburige Zafferena Etna werd een 80-jarige man gered uit zijn ingestorte huis. Een deel van de autosnelweg Catania-Messina, de A18, is uit voorzorg afgesloten voor het verkeer vanwege beschadigingen van het asfalt.

Onrustig

Na de plotselinge uitbarsting van de Etna maandag is het nog steeds onrustig rond de vulkaan. Er zijn honderden lichte en enkele zwaardere aardbevingen rond de berg op Sicilië geregistreerd.

Ook de vulkaan de Stromboli in de Tyrreense Zee, zo’n 170 kilometer van de Etna, vertoont verhoogde activiteit. Volgens vulkanoloog Salvatore Caffo toont dat aan dat de vulkanen met elkaar verbonden zijn. De burgerbescherming heeft het waarschuwingsniveau van de Stromboli verhoogd van groen naar geel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →