Meisje (7) na uitglijder Trump: ik geloof nog steeds in kerstman

Print
Meisje (7) na uitglijder Trump: ik geloof nog steeds in kerstman

Afbeelding: EPA

Het 7-jarige meisje Collman Lloyd gelooft nog steeds in de kerstman, ook al vertelde de Amerikaanse president Donald Trump haar op kerstavond dat het wel ‘op het randje’ was om op haar leeftijd nog in Santa te geloven.

Journalisten zochten het meisje dinsdag op in Lexington, in de staat South Carolina, en vroegen haar naar haar gesprek met Trump.

Volgens de nieuwsberichten bevestigde Collman aan de president dat ze nog gelooft in de kerstman.

Meisje (7) na uitglijder Trump: ik geloof nog steeds in kerstman
Collman Llloyd Foto: AD/RV

De lokale krant Post and Courier schrijft dat ze de betekenis van het woord ‘marginal’ niet kent, dat zich het best laat vertalen als ‘op het randje’. Daarom antwoordde ze Trump ook gewoon met ,,Ja, meneer”. Trump eindigde het gesprek met: ,,Nou, veel plezier ermee.”

Radar

Het meisje belde maandag naar de traditionele ‘kerstmanradar’, om te vragen waar de kerstman zich bevond tijdens zijn reis om cadeautjes uit te delen. Een wetenschapper zou haar gevraagd hebben of ze de president wilde spreken. Zes minuten later had ze Trump aan de lijn, die samen met first lady Melania in het Witte Huis ook deelnam aan het initiatief voor kinderen.

Melk en koekjes

Het meisje kwam niets te weten over de positie van de kerstman, vertelde ze. Maar ze vond het gesprek met de president wel fijn. ,,Ik dacht: ‘wauw’. Ik was in shock”, zei ze. Later op kerstavond legde ze samen maar haar 10-jarige zusje en haar 5-jarige broertje chocolademelk en koekjes klaar voor de kerstman. Op de ochtend van Eerste Kerstdag waren de versnaperingen verdwenen en lagen er cadeautjes onder de kerstboom.

Collmans familie heeft de video van het gesprek op YouTube geplaatst.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →