Meisje (7) na uitglijder Trump: ik geloof nog steeds in kerstman

© EPA

Het 7-jarige meisje Collman Lloyd gelooft nog steeds in de kerstman, ook al vertelde de Amerikaanse president Donald Trump haar op kerstavond dat het wel ‘op het randje’ was om op haar leeftijd nog in Santa te geloven.

AD/Marlies van Leeuwen

Journalisten zochten het meisje dinsdag op in Lexington, in de staat South Carolina, en vroegen haar naar haar gesprek met Trump.

Volgens de nieuwsberichten bevestigde Collman aan de president dat ze nog gelooft in de kerstman.

© AD/RV

De lokale krant Post and Courier schrijft dat ze de betekenis van het woord ‘marginal’ niet kent, dat zich het best laat vertalen als ‘op het randje’. Daarom antwoordde ze Trump ook gewoon met ,,Ja, meneer”. Trump eindigde het gesprek met: ,,Nou, veel plezier ermee.”

Radar

Het meisje belde maandag naar de traditionele ‘kerstmanradar’, om te vragen waar de kerstman zich bevond tijdens zijn reis om cadeautjes uit te delen. Een wetenschapper zou haar gevraagd hebben of ze de president wilde spreken. Zes minuten later had ze Trump aan de lijn, die samen met first lady Melania in het Witte Huis ook deelnam aan het initiatief voor kinderen.

Melk en koekjes

Het meisje kwam niets te weten over de positie van de kerstman, vertelde ze. Maar ze vond het gesprek met de president wel fijn. ,,Ik dacht: ‘wauw’. Ik was in shock”, zei ze. Later op kerstavond legde ze samen maar haar 10-jarige zusje en haar 5-jarige broertje chocolademelk en koekjes klaar voor de kerstman. Op de ochtend van Eerste Kerstdag waren de versnaperingen verdwenen en lagen er cadeautjes onder de kerstboom.

Collmans familie heeft de video van het gesprek op YouTube geplaatst.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee