Maasbreese stichting bouwt school en gemeenschapshuis op Lombok

Deze kinderen krijgen een school.

Deze kinderen krijgen een school. © Stichting SBI Lombok

De in Maasbree gevestigde Stichting SBI (Samenwerking, Bezinning en Inspiratie) Lombok heeft voldoende geld ingezameld voor de bouw van een school en gemeenschapshuis op het Indonesische eiland Lombok.

Vera Feltges

De stichting is vanaf 2017 actief op het eiland Lombok, op het gebied van onderwijsprojecten en jeugdzorg. Ze werkt samen met de Indonesische ILB Foundation. Na een aantal pilotprojecten werd eind 2017 een projectplan geschreven om een eigen school en gemeenschapshuis te gaan bouwen op Lombok. Kinderen uit de buurt zullen daar gratis Engels onderwijs kunnen volgen, deelnemen aan creativiteitsklassen en gebruikmaken van veilige en verantwoorde naschoolse opvang. Daarnaast kan het pand gebruikt worden als gemeenschapshuis voor de hele buurt. Ook komt er een ‘plastic house’, gebouwd van plastic flessen, om aandacht te vragen voor het nut van recycling en de positieve effecten daarvan voor het milieu en de buurt in het algemeen. Vanaf de in Helden georganiseerde ‘Pasar Indonesia’ in 2017 is het fondsenwervingstraject begonnen. Nu, een jaar later, kan de vlag uit. “Er is voldoende geld geworven om te kunnen beginnen met de bouw van onze eigen school. Vooral na de recente forse aardbevingen op het eiland, zal dit een mooie en positieve impuls voor de gemeenschap zijn,” aldus een woordvoerder van de stichting.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee