Maasbreese stichting bouwt school en gemeenschapshuis op Lombok

Print
Maasbreese stichting bouwt school en gemeenschapshuis op Lombok

Deze kinderen krijgen een school. Afbeelding: Stichting SBI Lombok

Maasbree -

De in Maasbree gevestigde Stichting SBI (Samenwerking, Bezinning en Inspiratie) Lombok heeft voldoende geld ingezameld voor de bouw van een school en gemeenschapshuis op het Indonesische eiland Lombok.

De stichting is vanaf 2017 actief op het eiland Lombok, op het gebied van onderwijsprojecten en jeugdzorg. Ze werkt samen met de Indonesische ILB Foundation. Na een aantal pilotprojecten werd eind 2017 een projectplan geschreven om een eigen school en gemeenschapshuis te gaan bouwen op Lombok. Kinderen uit de buurt zullen daar gratis Engels onderwijs kunnen volgen, deelnemen aan creativiteitsklassen en gebruikmaken van veilige en verantwoorde naschoolse opvang. Daarnaast kan het pand gebruikt worden als gemeenschapshuis voor de hele buurt. Ook komt er een ‘plastic house’, gebouwd van plastic flessen, om aandacht te vragen voor het nut van recycling en de positieve effecten daarvan voor het milieu en de buurt in het algemeen. Vanaf de in Helden georganiseerde ‘Pasar Indonesia’ in 2017 is het fondsenwervingstraject begonnen. Nu, een jaar later, kan de vlag uit. “Er is voldoende geld geworven om te kunnen beginnen met de bouw van onze eigen school. Vooral na de recente forse aardbevingen op het eiland, zal dit een mooie en positieve impuls voor de gemeenschap zijn,” aldus een woordvoerder van de stichting.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen