Zwarte jaguar geboren in dierentuin Best

Print
Zwarte jaguar geboren in dierentuin Best

In de dierentuin BestZoo in het Noord-Brabantse Best is een zwart jaguarwelpje geboren.

Het dier is op 9 december al geboren, maar de dierentuin heeft het nieuws nu pas bekendgemaakt. De geboorte is volgens de dierentuin bijzonder omdat er maar weinig jaguars in de Nederlandse dierenparken leven.

Rust

Moeder Maya en haar jong maken het heel goed, aldus BestZoo. Ze blijven de komende tijd nog binnen zodat ze voldoende rust krijgen en warm zitten. Zodra ze naar buiten mogen wordt dit bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk hoe de welp heet en of het een jongetje of een meisje is.

Het is overigens niet de enige reden voor beschuit met muisjes in de Brabantse zoo: ook de zeboe heeft een kalfje gekregen. Moeder en kind maken het uitstekend. Ook de zwarte zwanen hebben jong gekregen en zijn al volop actief buiten. De zwanenouders zijn nog wel heel waakzaam en houden hun kroost goed in de gaten, meldt het dierenpark.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →