Ontvoerde vrouw na 32 jaar bevrijd en herenigd met familie

De 45-jarige vrouw (tweede van links) en haar 9-jarige zoontje (tweede van rechts), hier onder begeleiding van twee Argentijnse agenten.

De 45-jarige vrouw (tweede van links) en haar 9-jarige zoontje (tweede van rechts), hier onder begeleiding van twee Argentijnse agenten. © AFP

Argentijnse en Boliviaanse politiediensten hebben een vrouw (45) bevrijd die 32 jaar geleden was ontvoerd door mensenhandelaars en sindsdien werd vastgehouden. De ontvoering had plaats in de jaren tachtig van de vorige eeuw. De vrouw uit Argentinië was toen dertien jaar oud.

AD

De politie ontving eerder dit jaar een tip over de vermeende verblijfplaats van de inmiddels 45-jarige vrouw. Ze zou in Bermejo, een kleine stad in het zuiden van Bolivia, worden vastgehouden, samen met haar zoontje van negen.

De politie lokaliseerde het huis waar de vrouw zat en bevrijdde haar en het jongetje.

Herenigd

In een verklaring zegt de Argentijnse politie dat de vrouw inmiddels met haar kind teruggekeerd is naar haar ouderlijk huis in Mar del Plata, zo’n vierhonderd kilometer ten zuiden van Buenos Aires, en is herenigd met haar familie. De namen van de twee zijn niet bekendgemaakt.

De politie gaf geen details over wie er 32 jaar geleden verantwoordelijk was voor de ontvoering, enkel dat het om ‘mensensmokkelaars’ ging. Het is nog niet bekend of er mensen zijn aangehouden in verband met de kidnap.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee