Winterse kou blijft voorlopig nog weg

© Getty Images/iStockphoto

Het ziet ernaar uit dat de thermosokken nog wel even in de la kunnen blijven. Tot zeker de eerste week van januari is de kans op winterkou nog erg klein. En dat betekent ook mogelijk prachtige omstandigheden voor oud en nieuw.

AD

In plaats van een witte kerst hadden we vooral zon en voorlopig blijft de kou ook ver te zoeken. ,,Tot en met de jaarwisseling blijft het boven nul”, zegt Wilfred Janssen van Weerplaza.

Droog

Zelfs daarna zou het nog wel eens ‘een tikkeltje te zacht’ kunnen zijn voor de tijd van het jaar. ,,Er komt een hogedrukgebied aan en dat gaat ons weerbeeld bepalen”, zegt Janssen. ,,Voor op de langere termijn kan ik er nog niet echt uitspraken over doen, maar het lijkt erop dat het met oud en nieuw droog blijft - hooguit hier en daar wat motregen. Ook verwacht ik vrij weinig wind, wat gunstig is voor vuurpijlen.”

Mist

Maar, zegt de meteoroloog, de lucht zou wel wat vochtig kunnen zijn. ,,En dat betekent nevel of zelfs mist met al die kruitdampen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee