België moet kalifaatkinderen terughalen

Print
België moet kalifaatkinderen terughalen

Ook de twee moeders, IS-strijdsters Bouchra Bouallal en Tatiana Wielandt, moeten worden teruggehaald. Afbeelding: De Standaard/RR

De Brusselse kortgedingrechter heeft woensdag beslist dat de zes kinderen van twee Belgische IS-strijdsters naar België moeten worden gerepatrieerd. De moeders zitten met hun kinderen vast in het Koerdische kamp Al-Hawl. Ook de moeders moeten worden teruggehaald.

Het is de tweede keer dat de kortgedingrechter zich uitspreekt over de zaak die de moeders hadden aangespannen. Eerder oordeelden rechters dat België geen rechtsmacht heeft in Syrië en dat het land niet kan worden verplicht om ze uit Syrië te repatriëren.

Maatregelen

De kortgedingrechter verplicht nu ,,de Belgische staat om alle noodzakelijke en mogelijke maatregelen te nemen om de zes minderjarige kinderen vanuit Syrië te kunnen laten reizen naar België’’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →