Kamiel Jacobs de sterkste bij Kerstcross Brunssummerheide

Kamiel Jacobs aan kop in de AVON Kerstcross.

Kamiel Jacobs aan kop in de AVON Kerstcross. © Luc Lodder

Kamiel Jacobs won woensdagmiddag op de Brunssummerheide even verrassend als overtuigend de 57ste editie van de AVON Kerstcross.

Ton Reijnaerts

Na een spannende race liet de uit Nuth afkomstige atleet de Belgische titelverdediger Olivier Remacle in de eindsprint duidelijk achter zich. De winnaar van de hoofdloop (9764 m) finishte in 34.25, Remacle klokte een tijd van 34.32. Jorrit van der Raadt (36.29) maakte het podium bij de mannen compleet.

Vrouwen

Bij de vrouwen zegevierde Ellis Burgers (49.26) Dat had alles te maken met de afwezigheid van titelverdedigster Leonie Balter. De atlete uit Hoensbroek, die de zeven keer zegevierde in de AVON-kerstcross, gaf tot teleurstelling van organisatie en thuispubliek de voorkeur aan een trainingsloopje en een aansluitend kerstdiner.

7200 meterloop

Ricardo Floris onderstreepte op de Brunssummerheide zijn blakende vorm met een nieuw parcoursrecord op de Harry Driessen 7200 meterloop. De atleet uit Maastricht zegevierde in 24.30.

De korte cross (3600 meter) werd een prooi voor Rick Paffen (Atletiek Maastricht). Sybout Jonkman uit Heerlen werd tweede: 12.26. De overwinning bij de vrouwen ging naar Ellis Jacobs uit Landgraaf. De Limburgse kampioene LK-cross finishte in 13.30.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee