Omwonenden bang voor aanpak Campus Kerkrade

Print
Omwonenden bang voor aanpak Campus Kerkrade

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Zuid-Limburg -

Omwonenden zijn bang dat de plannen voor de leegstaande Campus in Kerkrade hun woongenot aantasten. Ze willen snel een gesprek met het college.

Dat schrijven buurtbewoners in een brief aan het college. Ze reageren hiermee op het besluit van afgelopen week van de gemeenteraad van Kerkrade om een miljoen euro beschikbaar te stellen voor het maken van een herstelplan voor de Campus. De voormalige school werd ruim zes jaar geleden op last van burgemeester Jos Som gesloten nadat er scheuren in het beton waren ontstaan. Wethouder Tim Weijers heeft in een toelichting op het besluit gezegd dat hij openstaat voor ideeën en dat hij eventueel ook bereid is het bestemmingsplan aan te passen. Leidraad wordt het herstelplan van ingenieursbureau Royal Haskoning.

Niet blij

De omwonenden van onder meer de St. Jansganck, de Schoolstraat en de Graverstraat zijn niet blij met de uitspraken van wethouder Weijers. Ze sluiten niet uit dat de plannen bedreigend zijn voor de buurt en willen daarom zo snel mogelijk contact met de gemeente, in de vorm van een gesprek of informatiebijeenkomst. „Alleen dan bestaat een reële kans dat de aangrenzende buurtbewoners meegaan met de toekomstige invulling en bewoning van de Campus”, zo schrijven ze in een brief die net voor Kerstmis aan B en W is geschreven. Gebeurt dat niet, dan kan de gemeente op ‘een bulk bezwaarschriften’ rekenen.

De briefschrijvers refereren aan de jaren die voorafgingen aan de bouw van de Campus, die in 2005 in gebruik werd genomen en ruim twintig miljoen euro kostte. In het voortraject, tijdens de bouw en ook na de ingebruikname van het complex was er een tot twee keer per jaar overleg tussen de gemeente en de buurt over zaken als veiligheid en parkeren.

Bijeenkomst

Zoiets willen ze nu ook graag. Ze verwachten van de gemeente dat er uiterlijk in de loop van januari een bijeenkomst gepland wordt.

Het college hoopt dat de Campus in het najaar weer in gebruik kan worden genomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →