plan

Mogelijk nader onderzoek Bramert-Noord in Urmond

Print
Mogelijk nader onderzoek Bramert-Noord in Urmond

Afbeelding: iStock

Er komt mogelijk toch een onderzoek naar de ontwikkeling van de wijk Bramert-Noord in Urmond.

De Rekenkamercommissie Stein, die de voorbereiding en uitvoering van beleid kritisch toetst, heeft de Steinse gemeenteraad laten weten dat dit plan in aanmerking komt voor een onderzoek in 2019.

Datzelfde geldt voor vier andere dossiers, zoals het beleid rond accommodaties en het nagestreefde multifunctionele gebruik daarvan.

Motie

De vijf onderwerpen die voor onderzoek in aanmerking komen, zijn geagendeerd na overleg met alle raadsfracties. Vijf fracties willen in 2020 een aanvang maken met de ontwikkeling van Bramert-Noord. PS-raadslid Frans van der Avert kreeg 20 december in de raad alleen van CMB steun voor zijn motie om nader de kansen voor Bramert-Noord in de woningmarkt te onderzoeken.

De andere partijen zeggen genoeg te hebben aan een al uitgevoerd onderzoek naar de doelgroepen die in beeld zijn voor een nieuwe woning aan de rand van Urmond. Van der Avert is blij dat de Rekenkamer dit dossier en ook toepassing van de lokale Regeling Majeure Projecten wellicht toch onder de loep neemt. ,,Goed dat dit in het onderzoeksprogramma voor 2019 staat. Mijn motie is kennelijk niet voor niets geweest”, heeft hij de andere raadsleden laten weten.

In het kader van regionale samenwerking bekijkt de Rekenkamercommissie Stein met andere rekenkamercommissies de mogelijkheid om een gezamenlijk onderzoek te doen naar de doelmatigheid van de vijf grootste gemeenschappelijke regelingen in de regio.

Aangekondigd

De Steinse commissie start binnenkort een eerder aangekondigd onderzoek naar de invloed van de raad op de doeltreffendheid en doelmatigheid van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD). Deze dienst is onder meer belast met de het toetsen van aanvragen voor milieuvergunningen en het handhaven van milieuwetgeving.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →