Red Bull mogelijk verder in 24 uur Le Mans na 2020

Print
Red Bull mogelijk verder in 24 uur Le Mans na 2020

Red Bull-baas Helmut Marko Afbeelding: EPA

Mocht Red Bull na 2020 besluiten om niet verder te gaan in de Formule 1, dan gaat de renstal van Max Verstappen zich mogelijk richten op de 24 uur van Le Mans.

Dat zegt Red Bull-baas Helmut Marko tegen Motorsport.com.

Contract

Red Bull heeft tot en met 2020 een contract met de Formule 1. Over een verlenging daarvan is nog geen overeenkomst bereikt, aldus Marko. Bovendien komen er vanaf 2021 nieuwe reglementen op het gebied van techniek en commercie.

Als Red Bull er niet uit komt met de Formule 1 en motorleverancier Honda, dan betekent dat mogelijk het einde van Red Bull in de Formule 1. Naast stoppen is dan ook een overstap naar een andere raceklasse denkbaar, zegt Marko. Le Mans noemt hij als voorbeeld. In die klasse zou Red Bull kunnen uitkomen met de Aston Martin Valkyrie, de hypercar van Aston Martin.

Afscheid

Dat zou overigens ook kunnen als Red Bull wel actief blijft in de F1. Zeker als er een budgetplafond komt in de koningsklasse van de autosport. “Want dan zouden we afscheid moeten nemen van een aantal werknemers. Dat willen we liever niet. We zouden ze dan kunnen gebruiken voor projecten als Le Mans”, aldus Marko.

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1