Pastoor Paul Pisters met emeritaat

Print
Pastoor Paul Pisters met emeritaat

Pastoor Paul Pisters bij de viering van zijn gouden priesterfeest in 2010. Afbeelding: archief De Limburger/Jeroen Kuit

Montfort -

Paul Pisters heeft eervol ontslag gekregen als pastoor van de parochie H. Catharina in Montfort. De 85-jarige gaat met emeritaat. Hij bevestigde dit tijdens de nachtmis op kerstavond in de parochiekerk.

Pisters heeft 58 jaar als priester voor de kerk in het bisdom Roermond gewerkt. Hij begon als kapelaan in de parochies OLV Onbevlekt Ontvangen in Koningsbosch en H. Gregorius de Grote in Brunssum en werd later pastoor van de H. Catharinaparochie in Montfort. Hier is hij 41 jaar werkzaam geweest. Pisters blijft overigens als emeritus zijn priesterlijke diensten in de parochie in Montfort aanbieden, zo meldde hij.

De bestuurlijke taken van Pisters worden overgenomen door de voorzitter van het parochiecluster Roerstreek Jos L’Ortye, die sinds 2014 als pastoor actief is in Sint Odiliënberg, Melick, Herkenbosch en Posterholt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee