Lijn 44 en 350 van Arriva volledig cashloos in 2019

Print
Lijn 44 en 350 van Arriva volledig cashloos in 2019

In lijn 44 en 350 kan per 1 januari uitsluitend nog met pin, contactloos of met creditcard worden betaald. Afbeelding: ANP

Midden-Limburg / Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek -

In de bussen van lijnen (Heerlen-Aken) en 350 (Maastricht-Aken) van Arriva kan vanaf 1 januari niet meer contant worden betaald.

Per 1 april van 2018 werd het grootste gedeelte van alle buslijnen van Arriva in Limburg cashloos. Dit betekent dat er sinds die datum geen vervoerbewijs in de bus kan worden aangeschaft met contant geld. Reizigers kunnen reizen met de Ov-chipkaart, een e-ticket of een vervoerbewijs betalen in de bus met pin, contactloos of creditcard. Tot 31 december 2018 zijn er nog twee buslijnen die hierop een uitzondering vormen. Dat zijn de grensoverschrijdende lijnen 44 (Heerlen-Aken) en 350 (Maastricht-Aken). Vanaf 1 januari 2019 zijn ook deze beide buslijnen, net als alle andere bussen van Arriva in heel Nederland, geheel cashloos.

Voor buslijn 44 en 350 komt hiermee een einde aan de overgangstermijn van 8 maanden die was afgesproken met de Duitse collega vervoerder Aseag. Die termijn werd gehanteerd omdat deze beide buslijnen aan de Duitse zijde van de grens deel uitmaken van het netwerk van de AVV (Aachener Verkehrsverbund). In Duitsland is het betalen met de pin, contactloos betalen of afrekenen met de creditcard nog niet zo gebruikelijk. Na 8 maanden komt, na nog een specifiek op de Duitse reizigers geënte communicatie, aan deze overgangsperiode nu een einde.

Reizigers die vanaf 1 januari hun vervoersbewijs met contact geld willen betalen, kunnen voor de voorverkoop van een kaartje terecht bij de Arriva OV-Servicepunten en overige verkooppunten in de regio. Meer informatie en alle voorverkoopadressen staan op www.arriva.nl/betaalgemak

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →