Grotten

Eindsprint maakt seizoen kerstmarkten Valkenburg goed

Print
Eindsprint maakt seizoen kerstmarkten Valkenburg goed

Afbeelding: Peter Schols

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De kerstmarkten in de Valkenburgse mergelgrotten kwamen dit jaar traag op gang. De eindspurt van de laatste weken maakt het seizoen echter helemaal goed, zowel in de Gemeentegrot als in de Fluweelengrot.

Tot Sinterklaas viel de belangstelling wat tegen, zegt Roy Packbier van The PEPr Compagny, die de organisatie van de kerstmarkt in de Gemeentegrot op zich nam. „We zaten aanvankelijk 10 tot 15 procent onder de bezoekersaantallen van vorig jaar. Wat ons toch wel zorgen baarde.”

Achterstand

De laatste weken loopt het echter storm, constateert Packbier: „Er komen zelfs meer bezoekers dan bij voorgaande edities. Daarmee konden we de achterstand die we hadden opgelopen weer inhalen. Uiteindelijk komen we uit op circa honderdvijftigduizend bezoekers, waarmee we in dezelfde orde van grootte zitten als vorig jaar. Wij zijn dan ook dik tevreden.”

Verlengd

Ook in de Fluweelengrot bleef het aantal bezoekers aanvankelijk wat achter bij de verwachtingen, zegt Angelique van Kan van de stichting Kasteel van Valkenburg. De kerstmarkt is daar echter met een week verlengd en loopt nu door tot en met komende zondag. „Met die extra bezoekers in de laatste week komen we toch weer uit op ongeveer honderdtienduizend bezoekers”, aldus Van Kan.