Rechter gaat op pelgrimstocht en stelt uitspraak zaak Ivana Smit uit

Print
Rechter gaat op pelgrimstocht en stelt uitspraak zaak Ivana Smit uit

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De uitspraak in de Maleisische zaak over de doodsoorzaak van de Sittardse Ivana Smit is uitgesteld tot 8 maart 2019. De rechter onderneemt eerst een zogeheten umrah, een pelgrimstocht naar Mekka.

Rechter Mahyon Binti Talib had haar uitspraak voor 22 januari gepland, maar haar reis naar Mekka komt daar tussendoor.

Ongeluk

In de rechtszaak is vanaf 8 augustus geprobeerd de doodsoorzaak van het 18-jarige fotomodel vast te stellen. Ze viel op 7 december 2017 van het balkon van het Amerikaanse echtpaar Johnson 14 verdiepingen naar beneden. Volgens de politie een ongeluk. Volgens de familie was de jonge vrouw al dood en hebben de Amerikanen haar over de balkonrand gegooid om het op zelfmoord te laten lijken.

Lees ook:Ivana’s laatste avond: seks, drugs en verkeerde vrienden

,,De familie is uiteraard teleurgesteld dat we nog anderhalve maand extra in spanning moeten zitten’’, zegt oom Fred Agenjo. ,,Tegelijkertijd begrijpen we dat haar geloof belangrijk voor de rechter is. We hopen dat ze uiteindelijk de wijsheid vindt om tot de enige juiste uitspraak te komen: doodslag.’’ De familie Smit had al een ticket gekocht voor Melvin Smit, een andere oom van Ivana, om bij de uitspraak aanwezig te kunnen zijn.

Aanvankelijk was er twee weken uitgetrokken voor de behandeling, maar de zaak werd meerdere keren vertraagd. Op 8 maart wordt duidelijk of de Johnsons alsnog vervolgd worden voor de dood van Ivana Smit.

Lees ook:‘Johnsons keken toe hoe Ivana stierf’