Belfeld spaart stickers met foto’s van vroeger

Print
Belfeld spaart stickers met foto’s van vroeger

De eerste stickers zijn huis-aan-huis bezorgd. Afbeelding: Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal

Belfeld -

Tante Spee ruilen voor Mina Maasen? De Aloysiusschool tegen de Leijgraafschool? Of Belfeldia tegen Holyoke? In Belfeld worden sinds kort op grote schaal plakplaatjes met foto’s van vroeger uitgewisseld.

Op initiatief van de plaatselijke Jumbo-supermarkt heeft heemkundevereniging Maas- en Swalmdal een historisch stickerboek gemaakt onder de titel ‘Trots op Belfeld’.

Voor het samenstellen van dit album werd door inwoners van het dorp maar ook oud-Belfeldenaren spontaan of als reactie op een oproep veel beeldmateriaal aangereikt. De foto’s zijn onderverdeeld in verschillende thema’s, zoals Belfeld door de eeuwen heen, Belfeld in oude ansichten, beelden van de wederopbouw, landbouw, bedrijfsleven, middenstand en horeca. Verder bevat het album plaatjes van karakteristieke panden en plekjes, het leven met en langs de Maas, natuur en landschap en verdwenen Belfeld. Daarnaast geeft het stickerboek ook een beeld van het lokale verenigingsleven, scholen, dorpsfeesten, plaatselijke gebruiken en gebeurtenissen.

‘Trots op Belfeld’ is een uitgave van Jumbo Belfeld en vanaf deze week verkrijgbaar. Op 27 december zijn de eerste fotostickers huis aan huis rondgebracht door leden van de heemkundevereniging en tal van vrijwilligers. Om de verzamelwoede op gang te brengen werd op alle adressen in het dorp een zakje met vijf plakplaatjes afgeleverd. Het sparen en ruilen kan beginnen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →