VCH gaat jeugdvoetballers op leeftijd selecteren

Print
VCH gaat jeugdvoetballers op leeftijd selecteren

Kwaliteit is niet langer de maatstaf bij VCH. Afbeelding: ING Image

Blerick / Boekend -

VCH wil voetballers voortaan anders opleiden. De jeugdafdeling van de Blerickse voetbalvereniging gaat bij het samenstellen van teams niet meer op kwaliteit maar naar leeftijd selecteren.

De club, die domicilie heeft op sportpark Maassenhof in Boekend, wil hiermee vooral voorkomen dat kinderen vanwege te hoge prestatiedruk vroegtijdig afhaken. Daarnaast leidt selecteren op kwaliteit volgens het bestuur vaak tot onvrede bij spelers en ouders als gevolg van meningsverschillen over talent en vaardigheid. Een veelgehoorde klacht is ook dat hogere teams binnen een leeftijdscategorie een voorkeursbehandeling krijgen.

Door teams op basis van leeftijd samen te stellen zet VCH bovendien in op teambuilding. De club, die bijna 75 jaar bestaat, verwacht dat op deze manier een hechtere onderlinge band ontstaat waardoor jonge voetballers zich ook als vriendengroep kunnen doorontwikkelen en de kans kleiner is dat ze naar een andere vereniging verkassen.

Alleen voor exceptionele talenten wordt in overleg met ouders/verzorgers nog een uitzondering gemaakt. Voor meer informatie over de nieuwe opzet, waarmee de club na de winterstop van start gaat, kan contact worden opgenomen via ledenadministratie@vch-blerick.nl of telefonisch: 06-37154903.