Sportsubsidie 60.000 euro om Belfeldse jeugd te activeren

Print
Sportsubsidie 60.000 euro om Belfeldse jeugd te activeren

Een vergelijkbaar project in Hout-Blerick leverde goede resultaten op. Afbeelding: Huis voor de Sport

Belfeld -

Samen Winnen Belfeld, een samenwerkingsverband van lokale sport- en cultuurverenigingen, krijgt een maximale subsidie van 60.000 euro om de plaatselijke jeugd binnen twee jaar aan het sporten te krijgen.

Het gaat om een prestatiebijdrage vanuit het landelijke programma Sport en Bewegen in de Buurt, een bijdrage in de kosten die kan oplopen tot een bedrag van omgerekend 2500 euro per maand. Voorwaarde is wel dat de geplande activiteiten strikt worden uitgevoerd conform de criteria die subsidieverstrekker Sportimpuls hiervoor hanteert.

Het geld zal worden ingezet voor vernieuwing van het sportaanbod. „Alle verenigingen in het dorp zien een terugloop van het aantal jeugdleden”, zegt Michel Metten van de dorpsraad. „Dit heeft deels te maken met demografische ontwikkelingen. Daarnaast blijkt dat vraag en aanbod niet goed op elkaar aansluiten.” Volgens voorzitter John Engelen van voetbalclub Belfeldia is het voor verenigingen zaak om te luisteren naar wat de jeugd wil. Bij nieuwe sporten denkt hij onder meer aan het populaire drie-tegen-drie basketbal, bootcampen en freerunning.

Enquête

Om de behoefte in kaart te brengen houdt de dorpsraad een enquête onder alle inwoners. „Zo krijgen we meteen een goed totaalbeeld”, legt Metten uit. Piet Bogers, adviseur bij het Huis voor de Sport, is voor twee jaar aangetrokken als projectleider. Hij heeft ervaring met vergelijkbare projecten in Hout-Blerick en Beesel en gaat verenigingen helpen bij het opzetten van een nieuw sportaanbod en begeleiding van kaderleden.

De enquête staat in de dorpskrant die huis aan huis in Belfeld is bezorgd maar kan ook online worden ingevuld op de websites van alle deelnemende verenigingen. Inleveren is mogelijk tot 14 januari bij basisschool KomMijn, de Hamar, supermarkt Jumbo en bij de clubs zelf.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →