Lezing ‘Het begin van de filosofie’

Print
Lezing ‘Het begin van de filosofie’

Ook Plato komt aan bod bij de lezing. Afbeelding: Rubico – Filosofie en Cultuur

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Filosofie is niet meer weg te denken uit onze wereld. Het begon in het oude Griekenland met een explosie van nieuwe gedachten en ideeën. Later ging de filosofie door de veroveringen van de Romeinen ook deel uitmaken van het Latijnse taalgebied.

In de lezing ‘Het begin van de filosofie’ , georganiseerd door ‘Rubico – Filosofie en Cultuur’, wordt aan de hand van beeldmateriaal een schets gegeven van deze intrigerende beginfase. De Natuurfilosofen, de Sofisten, Sokrates, Plato en Aristoteles, de Hellenistische filosofie-scholen én de Romeinse filosofie, passeren allemaal de revue. Spreker is filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers.

De lezing vindt plaats op maandag 7 januari, van 14.00-16.00 uur in het Ontmoetingscentrum, aan de Minderbroederssingel 15-F in Roermond. Deelname kost € 8,50. Info/reservering: tel.043 - 3631331 of kijk hier.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →