Thema-avond in Alzheimer Café Reuver

Print
Thema-avond in Alzheimer Café Reuver

Dementie wordt bespreekbaar gemaakt in het Alzheimercafé Reuver. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Reuver -

Een laagdrempelig ontmoetingspunt in een huiselijke sfeer, waar iedere keer een thema rondom dementie bespreekbaar wordt gemaakt.

Dat is het Alzheimer Café Reuver, dat op dinsdag 8 januari weer haar deuren opent voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn welkom om te leren van elkaars kennis en kunde. De bezoekers kunnen er onder het genot van een kopje koffie of een drankje napraten en ervaringen delen.

Het thema is ditmaal het ‘aaiproject’ voor mensen met dementie. Gastspreker is Linda van den Adel. Linda neemt hond Millie mee en vertelt over haar ervaringen die een hond teweeg brengt als mensen met dementie een hond aaien en knuffelen. Honden hebben een aantal eigenschappen, die zorgen voor een gevoel van ontspanning, geluk en veiligheid. De avond vindt plaats in Brasserie Bösdael, aan de Meester Bosmanshof 107 in Reuver.

Het Alzheimer Café Reuver is één vaste avond in de maand (elke tweede dinsdag) geopend. Inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De avond wordt uiterlijk 21.30 uur afgesloten. De toegang is gratis. Info: Mia van Herten, tel. 077-4742941 of 06-21258180

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →