Lezing over ontwikkelingen in de diagnostiek van dementie

Print
Lezing over ontwikkelingen in de diagnostiek van dementie

Een juiste diagnose is van groot belang als het om de behandeling van patiënten gaat. Afbeelding: ANP XTRA

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld -

Tijdens het Alzheimer Café Parkstad Limburg op dinsdag 8 januari geeft neuropsycholoog Inez Ramakers een lezing over de nieuwe ontwikkelingen in de diagnostiek van dementie.

De bijeenkomst is in de grote recreatiezaal van zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2 te Heerlen. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De entree is gratis, aanmelden is niet nodig.

Diagnostiek

Goede diagnostiek geeft, via het gebruik van methoden en technieken, een antwoord op de vraag om welke ziekte of aandoening het gaat. Het stellen van de juiste diagnose is belangrijk, hierop kan de behandeling afgesteld worden. Bij een verkeerd gestelde diagnose kan de daarop volgende behandeling schade toebrengen aan de patiënt. Daarom zoekt de wetenschap voortdurend naar nieuwe wegen om zuiver te diagnosticeren. Juiste diagnose en behandeling kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van de patiënt en ook de mantelzorger helpen. Daarnaast is elke persoon anders kan ook anders op de aandoening of ziekte en de behandeling reageren. Er zijn vaak vele vragen en een kant en klare oplossing is niet steeds voorhanden.

Voor meer informatie: Thijs Peeters, tel. 045-5416248 of het secretariaat van het Alzheimer Café, tel. 06-13365008.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →