Uitstallingen

Aanpak verrommeling winkelstraten binnenstad Venlo

Print
Aanpak verrommeling winkelstraten binnenstad Venlo

De binnenstad van Venlo verrommelt als te veel uitstallingen in de winkelstraten staan. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Noord-Limburg -

Door het grote aantal uitstallingen van winkels verrommelt de binnenstad van Venlo en wordt de doorstroming van het publiek beperkt. Daar wordt paal en perk aan gesteld.

De gemeente trekt samen op met citymarketingorganisatie Venlo Partners en ondernemersplatform Venlostad.com. Geconstateerd wordt dat de regels voldoen die in 2014 zijn vastgesteld door de gemeenteraad. De handhaving is alleen ‘afgezwakt’.

Voorschriften

Besloten is de regels deze maand onder de aandacht te brengen van de ondernemers. Zo zijn per winkel maximaal twee uitstallingen toegestaan. Ze moeten direct tegen de gevel geplaatst worden. Ook zijn er voorschriften over de hoogte.

In januari vinden controles plaats. De ondernemers worden gewezen op uitstallingen die in strijd met de regels zijn. Gehandhaafd wordt nog niet. Dat gebeurt vanaf februari. Vier uur per week maken handhavers zonder uniform een ronde. Ze delen boetes uit bij overtredingen.

Stadsdeelcentra

Na een halfjaar wordt bekeken of de aanpak effect heeft. Het is de bedoeling om tevens beleid te ontwikkelen voor uitstallingen in de stadsdeelcentra.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →