Overlast

Tuinen in wijk Céramique Maastricht gaan op slot wegens overlast

Print
Tuinen in wijk Céramique Maastricht gaan op slot wegens overlast

Vesteda gaat binnentuinen Céramique sluiten. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Een aantal binnentuinen tussen de appartementencomplexen in de Maastrichtse wijk Céramique gaat binnenkort op slot.

Woningcorporatie Vesteda heeft besloten de binnentuinen tussen de Sphinxlunet, Clermontlunet, Heugemerweg en Akerstraat binnenkort langs alle kanten af te sluiten met hekwerken. Alleen bewoners van de direct aangrenzende appartementen kunnen er dan nog in.

Klachten

Vesteda is in overleg met de vereniging van eigenaren gekomen tot dit besluit na klachten over geluidsoverlast en rommel. Een aantal bewoners stoort zich aan groepen jongeren die in de tuinen vertoeven. Ook verwarde personen zorgen voor overlast.

De binnentuinen zijn bij de bouw van Céramique bewust openbaar aangelegd. Idee was dat de hele wijk gebruik kon maken van de grasveldjes, bankjes en jeu-de-boulesbanen. De tuinen worden ook dagelijks gebruikt door talloze forensen die vanaf het station hier de doorsteek maken richting Avenue Céramique.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →