‘VGZ te karig met vergoeding voor kunstgebit’

Print
‘VGZ te karig met vergoeding voor kunstgebit’

Afbeelding: Getty Images

Tandprothetici en tandtechnici zijn bezorgd over de vergoedingen voor hun werk van zorgverzekeraar VGZ.

Die biedt volgens deze mondzorgverleners tarieven aan die zo laag zijn, dat ze de kosten niet dekken. Hiervan dreigen patiënten die verzekerd zijn bij VGZ en een kunstgebit of implantaten nodig hebben, de dupe te worden, vrezen de vaklieden.

Goedkoper

Het gaat om tarieven voor materialen en bepaalde technieken. VGZ-verzekerden zullen aangewezen zijn en moeten wachten op goedkopere aanbieders of de aanpassingen in hun mond helemaal niet vergoed kunnen krijgen, zeggen de protethetici en technici.

,,Mondzorgaanbieders staan altijd klaar voor hun patiënten, maar het kan niet zo zijn dat het de zorgaanbieder geld kost om zijn patiënten te behandelen”, aldus Tim Rolink, vice-voorzitter de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).

Marktconform

VGZ laat in een reactie weten dat er met leveranciers van implantaten afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijs. De afspraken zijn onderdeel van de overeenkomst met tandartsen, aldus de zorgverzekeraar, en de afgesproken tarieven zijn marktconform. VGZ ziet op dit moment geen aanleiding om van de gemaakte afspraken af te wijken.