Social media staan er bol van: scheldt Grover nou in Sesamstraat?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een clipje van zes seconden heeft flink wat stof doen opwaaien op social media. Een gesprekje tussen Rosita en Grover in Sesamstraat is aanleiding voor de discussie, want neemt de muppet nou het ‘F-woord’ in de mond of niet?

AD/Mark den Blanken

*Waar* Sesamstraat normaal bekend staat om de pedagogisch verantwoorde verhaallijnen, lijkt het in het korte gesprekje tussen Rosita en Grover een heel andere kant uit te gaan. Of toch niet? Maar is dat wel zo? Wie herinnert zich nog de discussie over de kleur van een jurk en het felle debat over Yanny en Laurel, daar lijkt de scheldende Grover namelijk het vervolg op.Waar de één Grover “Yes, yes! That’s a f*cking excellent idea!’, hoort zeggen, hoort de ander hem: “Yes, yes! That sounds like an excellent idea!” zeggen. Hoewel dat dan ook weer niet altijd zo is. Zo reageert iemand op Reddit: ,,Ik hoorde enkel de scheldende versie, totdat ik naar de zin keek zonder het scheldwoord. Nu kan ik 'm alleen nog horen zonder scheldwoord. Gek hoe het menselijk brein werkt.”

Hoewel er een flinke discussie woekert over wie wat hoort, is er wel een conclusie op social media: iedereen vindt het vooral hilarisch. Het blijkt dat je de versie kan horen, die je wil horen. Wanneer je Grover wil horen schelden, dan hoef je alleen maar aan dat ene zinnetje te denken en de muppet slaat schuttingtaal voor je uit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee