Extreem weer wereldwijd bij jaarwisseling

© Getty Images

Regen, hitte, sneeuwstormen en overstromingen. In landen als Australië, Amerika en Japan gaat de jaarwisseling gepaard met extreme weersomstandigheden.

ANP

In de VS zijn er zware sneeuwstormen in onder meer Nebraska en Minnesota terwijl in zuidelijke staten als Louisiana en Mississippi zoveel regen viel dat de Mississippi buiten haar oevers trad.

Hittegolf

Australië zucht onder een hittegolf met temperaturen van boven de 40 graden, zo’n 15 graden warmer dan normaal. De hittegolf begon met kerst en kan nog weken aanhouden volgens de Australische weerdiensten.

In India redde het leger meer dan 2500 mensen die vastzaten op een snelweg tijdens zware sneeuwval. Volgens de weerdienst zal het koude weer in het noorden, midden en oosten van India de komende week aanhouden.

Sneeuwstormen

In Japan waarschuwt de weerdienst voor sneeuwstormen en verkeerschaos rond de jaarwisseling. Zaterdagochtend kan er tot 80 centimeter sneeuw vallen in centraal Japan en 70 centimeter in het noordoosten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee