Voorbereiden terrorisme: vijfde verdachte opgepakt

De woning waar één van de verdachten werd opgepakt.

De woning waar één van de verdachten werd opgepakt. © AD/Media TV

De politie heeft zaterdag vijf terrorismeverdachten opgepakt. In de ochtend werden er vier opgepakt in Rotterdam. In de loop van de dag een vijfde. Waar die is aangehouden is niet gemeld

ANP

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Meteen na de arrestaties in de ochtend werden de locaties waar de aanhoudingen waren, doorzocht. Vier aangehouden mannen zijn tussen de 20 en 30 jaar oud en komen uit niet-westerse landen. De vijfde werd in het Duitse Mainz opgepakt. Volgens Duitse media is dat een Syriër van 26.

Omvang

Het onderzoek gaat de komende dagen door, meldde de politie. ,,Waarbij het accent ligt op nader onderzoek van de aard en omvang van de terroristische dreiging.’‘ De politie kan verder niets zeggen.

In juni werden in Rotterdam ook twee mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terrorisme en lidmaatschap van een terroristische organisatie. Ze zouden een aanslag hebben willen plegen op de veiligheidsdiensten in Nederland.

Weert

In september werden in onder meer Weert zeven mannen opgepakt, die volgens het OM een grote terroristische aanslag wilden plegen op een niet nader genoemd evenement. Twee van deze mannen komen uit Rotterdam en eentje uit Vlaardingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee