Gedrogeerde man rijdt met auto vliegveld Hannover op

© iStock

Het vliegverkeer op de luchthaven van het Duitse Hannover is zaterdag urenlang stilgelegd nadat een man die onder invloed was van drugs met een auto het platform op was gereden. Hij reed in een auto met Pools kenteken.

ANP

De man ramde kort voor 16.00 uur met zijn auto een hek en reed vervolgens het platform op waar hij werd tegengehouden. Uit voorzorg werd al het vliegverkeer stilgelegd.UitgesteldRond half acht werden voorbereidingen getroffen om het vliegverkeer weer op gang te brengen. Intussen waren 13 vluchten uitgesteld en 21 inkomende vluchten omgeleid of vertraagd.De man is aangehouden. Hij testte positief op het gebruik van cocaïne en amfetamine. Zijn motief is niet bekend maar de politie heeft geen aanwijzingen dat het iets met terreur te maken heeft.GrieksVolgens Duitse media zou de man hebben geprobeerd achter een vliegtuig aan te rijden dat net was geland. Het ging om een toestel van de Griekse maatschappij Aegean Airlines.De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven van onder meer Hannover zijn kort voor de kerst verscherpt. Dat gebeurde nadat bij het vliegveld van Stuttgart aanwijzingen waren voor een plan om een aanslag te plegen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee