Festival Jera on Air wint allereerste cultuurprijs in Venray

De winnaars van de Cultuurprijs Venray

De winnaars van de Cultuurprijs Venray © Lé Giesen

Festival Jera on Air heeft zaterdagavond de Cultuurprijs 2018 in Venray gewonnen. De dansers van Dizzy Academy sleepten in de Schouwburg de publieksprijs in de wacht.

Judith Janssen

Het is voor het eerst dat de cultuurprijzen in Venray werden uitgereikt. De gloednieuwe prijs komt voort uit de samenwerking tussen Bibliotheek Venray, The B, Odapark, Schouwburg Venray en Cultura Venray. Volgens organisator Marloes Kempkens van Cultura Venray is de prijs in het leven geroepen om innovatieve culturele initiatieven een hart onder de riem te steken.

De prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde Hubert Mackus en de Venrayse wethouder Anne Thielen. De vakjury en het publiek konden kiezen uit vijf genomineerden (LGOG Kring Venray, Etan Huijs, Danshuis Venray, Jera on Air en Dizza Academy) die het afgelopen jaar allemaal bezig zijn geweest met innovatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee