Festival Jera on Air wint allereerste cultuurprijs in Venray

Print
Festival Jera on Air wint allereerste cultuurprijs in Venray

De winnaars van de Cultuurprijs Venray Afbeelding: Lé Giesen

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Noord-Limburg -

Festival Jera on Air heeft zaterdagavond de Cultuurprijs 2018 in Venray gewonnen. De dansers van Dizzy Academy sleepten in de Schouwburg de publieksprijs in de wacht.

Het is voor het eerst dat de cultuurprijzen in Venray werden uitgereikt. De gloednieuwe prijs komt voort uit de samenwerking tussen Bibliotheek Venray, The B, Odapark, Schouwburg Venray en Cultura Venray. Volgens organisator Marloes Kempkens van Cultura Venray is de prijs in het leven geroepen om innovatieve culturele initiatieven een hart onder de riem te steken.

De prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde Hubert Mackus en de Venrayse wethouder Anne Thielen. De vakjury en het publiek konden kiezen uit vijf genomineerden (LGOG Kring Venray, Etan Huijs, Danshuis Venray, Jera on Air en Dizza Academy) die het afgelopen jaar allemaal bezig zijn geweest met innovatie.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje