Eaters zet eerste stap richting bekerfinale

© Getty Images/iStockphoto

De ijshockeyers van Microz Eaters hebben een belangrijke stap gezet richting de bekerfinale.

Maikel Suilen

Hijs Hokij Den Haag werd in Glanerbrook met 6-4 verslagen in het eerste duel van de best-of-three serie.

Veertien seconden

In een goed gevulde ijshal Glanerbrook zijn het de bezoekers uit Den Haag die na negen minuten op voorsprong komen, als Eaters-aanvoerder Glenn Bakx op de strafbank zit. Ruim twee minuten later buigt de thuisploeg de achterstand om in een voorsprong, door doelpunten van Yan Turcotte en Mitch Koumans, beiden scoren binnen een tijdsbestek van veertien seconden. De eerste periode wordt afgesloten met een gelijke stand, door een goal van Raymond van der Schuit.

Gelijke hoogte

In de tweede van in totaal drie periodes scoren beide teams opnieuw twee keer. Doelpunten van Nick Verschuren en Mitch Koumans brengen Eaters op gelijke hoogte, nadat Den Haag tweemaal op voorsprong is gekomen.

Door doelpunten van Lukasz Bartak en Matt Beer trekt Eaters in de derde periode de winst naar zich toe, waarmee het zich een goede uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de finale.

Zondagavond wacht in Den Haag de tweede wedstrijd. Een eventueel beslissend derde duel wordt woensdag gespeeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee