Verzoek om overlevering terreurverdachte

Print
Verzoek om overlevering terreurverdachte

Beeld ter illustratie. Afbeelding: Luc Lodder

Van de vijf terreurverdachten die zaterdag in Rotterdam werden opgepakt, bevond één zich in de Duitse stad Mainz. Deze verdachte woont in Rotterdam, maar was tijdens zijn aanhouding in Duitsland. De politie heeft om zijn overlevering gevraagd.

Of de verdachte snel aan Nederland kan worden overgebracht, hangt af van zijn medewerking.

Verhoor

De aangehouden mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Ze zijn zaterdag verhoord en die verhoren gaan zondag verder. „Wij focussen ons de komende tijd op ons onderzoek en zoeken naar duiding over de aard van de dreiging”, aldus de woordvoerder.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft laten weten dat de aanhoudingen geen aanleiding zijn om de veiligheidsmaatregelen rondom de oud-en-nieuwviering in de stad te verzwaren.

Weert

In september werden in onder meer Weert zeven mannen opgepakt, die volgens het OM een grote terroristische aanslag wilden plegen op een niet nader genoemd evenement. Twee van deze mannen komen uit Rotterdam en eentje uit Vlaardingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →