Veel donaties na kerstdrama Heerlen

Print
Veel donaties na kerstdrama Heerlen

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heerlen / Hoensbroek -

Een crowdfundingactie voor een Heerlens gezin dat op kerstavond bijna alles verloor bij een brand, heeft binnen enkele dagen bijna 8000 euro opgeleverd.

Terwijl vader, moeder en hun twee kinderen op kerstavond bij familie waren, brak rond middernacht in hun huis aan de Houtmanstraat brand uit. Twee huisdieren - een hond en een vogel - overleefden dat niet. Ook een urn ging verloren.

Rookontwikkeling

De brand was kort maar hevig. „Binnen twintig minuten na de melding werd het sein brand meester gegeven. Omdat de brand in een gesloten ruimte plaatsvond, was er veel rookontwikkeling. De dieren zijn door verstikking om het leven gekomen. Heel triest is dat, altijd moeilijk als je zoiets tegenkomt”, zegt een woordvoerster van de brandweer.

Het gevaar van rook mag nooit onderschat worden. „Als je één keer rook inademt, kun je geen zuurstof opnemen. Dat kan al fataal zijn.”

Hotel

Een team van Stichting Salvage werd door de brandweer ingeschakeld. Die organisatie verleent namens Nederlandse verzekeraars in eerste instantie hulp aan gedupeerden.

Het gezin heeft de kerstdagen doorgebracht in een hotel in Heerlen. Daarna zal het voor langere tijd verblijven in een vakantiepark. Via sociale media wordt veel hulp toegezegd, onder meer huisraad en kleding wordt aangeboden. De crowdfundingactie is gestart door een vriendin van het getroffen gezin.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →