Ruim tweehonderd deelnemers aan herdenkingstocht Roermond-Lüzenkamp

Print
Ruim tweehonderd deelnemers aan herdenkingstocht Roermond-Lüzenkamp

De stoet steekt de A73 over. Afbeelding: René Corten

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De jaarlijkse herdenkingstocht vanuit Roermond naar het monument op de Lüzenkamp heeft zondag ruim tweehonderd deelnemers getrokken.

Met de tocht, die dit jaar de 22e editie beleefde, worden de dertien Roermondenaren en één Pool herdacht die in de nacht van 26 op 27 december 1944 werden gefusilleerd bij de grensovergang Maalbroek-Elmpt. Ook herdenkt de tocht de bijna drieduizend Roermondse jongens en mannen die enkele dagen later gedeporteerd werden.

Kaarsjes

De voettocht startte zondag rond elf uur vanaf de Heilig Hartkerk in Roermond. Bij het monument werden veertien kaarsjes opgestoken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen