Straatroof voorkomen door voorbijgangers: twee tieners aangehouden

Print
Straatroof voorkomen door voorbijgangers: twee tieners aangehouden

Afbeelding: ANP

Brunssum -

Twee tieners hebben zondagavond in Brunssum een 16-jarige inwoner van die plaats proberen te beroven van zijn scooter.

Dankzij hulp van vier personen in een auto kon de straatroof voorkomen worden. Beide verdachten zijn aangehouden.

Rond 18.00 uur reed de Brunsummer met zijn scooter over de Kruisbergstraat. Hij werd op dat moment ingehaald door een andere scooter met daarop twee personen. Een van beide sprak hem aan en dwong hem te stoppen. Hij reed door, maar werd vervolgens klemgereden en bedreigd met een voorwerp dat de twee jongens op de scooter bij zich hadden, mogelijk een koevoet.

Bedreiging

Tijdens de bedreiging gaf hij zijn scootersleutel af en rende zelf in de richting van een tegemoetkomende auto op de Iepenstraat. De inzittenden van deze auto, een grijze BMW 1-serie, vroegen hem wat er aan de hand was.

Zij draaiden daarop hun auto en reden richting het tweetal dat met de scooter van het slachtoffer bezig was. Ze kozen op dat moment eieren voor hun geld en lieten de scooter achter om op hun eigen scooter te vluchten. Even later reden zij in de armen van een politiepatrouille. Beide jongens, 13 en 15 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Belangrijke getuigen

De politie gaf meteen na het incident aan in contact te willen komen met de inzittenden van de grijze BMW die het slachtoffer hebben geholpen. Dit omdat zij mogelijk informatie hebben over de straatroof.

Na berichten in de media en op sociale media hebben de getuigen zich later op de avond zelf bij de politie gemeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →